Когато си необвързан, животът се върти около самият теб: отговаряш единствено

...
Когато си необвързан, животът се върти около самият теб: отговаряш единствено
Коментари Харесай

Теглото на любовта: Защо качваме килограми, когато сме в щастлива връзка?

Когато си необвързан, животът се върти към самият теб: отговаряш само за твоя график, разполагаш с твоето време, и си отправил взор единствено към самостоятелните ти цели. Но когато срещнеш любовта в лицето на онзи специален човек, нещата се трансформират. Първо улавяте погледите си, отивате на първа среща и по-късно се чудите по какъв начин сте живели без този човек в живота си.

За страдание, има доказателства, които опровергават идеята, че да си в щастлива връзка постоянно е потребно за здравето. Оказва се, че щастливите двойки са доста по-склонни взаимно да наддават тегло , което усилва риска от здравословни проблеми, пишат от.

 we iStock

Според едно изследване, което проследило тежестта на над 8,000 души, омъжените дами наддават приблизително 11.3 кг през първите пет години от брака. Жените, които живеят заедно с колегата си, само че не са женени, наддават приблизително 8.2 кг, до момента в който дамите, които имат връзка, само че живеят настрана, качват приблизително 6.8 кг. Мъжете също наддават на тегло, само че няма огромна разлика между женените мъже и мъжете, които просто живеят с сътрудник.

Изследователите заключават, че взаимният живот усилва риска от затлъстяване както при мъжете, по този начин и при дамите.

Жените, които живеят с сантиментален сътрудник, имат нараснал късмет да затлъстеят в границите на една година, а възможностите при мъжете се усилват в границите на две години. Като цяло, фамилните двойки са най-склонни да виждат това наддаване на тегло в границите на две години след сключването на брак.
 Дори и най-чувствителната кожа има потребност от зарево! Постигнете го с Niacinamide Glow от Mixa Edna предлага Дори и най-чувствителната кожа има потребност от зарево! Постигнете го с Niacinamide Glow от Mixa
Друго проучване открило, че младоженците, които са удовлетворени от брака си, са склонни да напълняват. За разлика от това, двойките, които не са толкоз удовлетворени от връзката си, са склонни да наддават по-малко. Изследователите стигнали до заключението, че повода, заради която щастливите двойки качват килограми, е, че те са по-малко стимулирани да поддържат тялото си в добра форма, когато не се нуждаят от привличане на сътрудник. Така че, в случай че вашият сътрудник е напълнял, вие евентуално сте дамата на живота му. 

Тези проучвания вършат едно забавно изобретение. Тенденцията за напълняване е заразна . Ако един човек в фамилна двойка затлъстее, неговият съпруг има 37% по-голям късмет да последва образеца му. Повечето проучвания по тематиката за наддаването на тегло при двойки са съгласни, че повода е много елементарна: когато живеете с някой е по-вероятно да ядете едни и същи неща и да имате едни и същи привички. 

Ако сте в щастлива връзка, би трябвало да се грижите за сърцата си - и нямаме поради единствено в сантиментален смисъл. В галерията ни може да намерите  няколко метода, по които двойките могат да се грижат взаимно за здравето си:
 Съвети за двойки: Как да се оправим с качването на килограми?  Съвети за двойки: Как да се оправим с качването на килограми?  Съвети за двойки: Как да се оправим с качването на килограми?  Съвети за двойки: Как да се оправим с качването на килограми?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР